onsdag 29 februari 2012

Tack för mig!

Då ar det dags för mig att säga hej då till alla på Killebäckskolan. Imorgon börjar Elina jobba igen, men det kan hända att jag kommer att göra ett eller annat gästspel här på bloggen. Det har varit riktigt trivsamt att jobba på Killebäck och jag kommer att sakna er alla.
C.C Vistamommy
Tack för mig!

tisdag 28 februari 2012

Biblioteksråd februari

Imorgon 10.45 är det dags för biblioteksråd igen och då får ni i rådet tillfälle att träffa Elina som kommer på besök. Elina börjar jobba i biblioteket igen från och med torsdagen den 1 mars.

tisdag 21 februari 2012

Just nu läser jag...

Lauren Olivers Resten får du ta reda på själv
 
Om du hade fått chansen att göra något annorlunda eller behandla någon på ett annat sätt innan du dör, hade du då tagit chansen?  Detta är vad som händer Samantha som omkommer i en bilolycka men som tvingas återuppleva sin sista dag om och om igen tills hon ställer saker och ting till rätta.

tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans dag

Idag är det Alla hjärtans dag och vad passar inte bättre än att då läsa lite fina kärleksböcker...


Amor anfaller av Mårten Melin är en lättsam och rolig berättelse om kärlek i unga år. Artur har blivit träffad av Amors pilar och är störtkär i Tammie. Det är ljuvligt och underbart att vara kär, men det är inte heller helt problemfritt. För det första så är Tammie inte kär i Artur. Dessutom så går Artur i 5:an medan Tammie bara går i 3:an. Pinsamt! Och inte nog med det! Tammie är dessutom bästis med  Arturs lillsyrra Ronja. Som om inte detta skulle räcka med bekymmer så är Arturs bästis Adam kär i Nellie. Men Nellie är kär i Artur. Vilken soppa! Men trevlig läsning är det och många vändor blir det innan Amor äntligen lyckas pricka rätt med sina pilar.


En liten chock av Johanna Lindbäck vänder sig till lite äldre läsare. Gustav går sista året på gymnasiet. När han började gymnasiet var det tre saker han hoppades på: En flickvän (eller åtminstone en tillfällig tjej att ha sex med),  nya kompisar och en ny personlighet. Snart är gymnasiet slut och det är inte mycket av Gustavs förhoppningar som slagit in. Men så ingår han och Elin i hans klass en pakt. De ska göra något som lyfter upp dem ur tristessen och vardagsglåmigheten; en liten chock. Gustav som kärat ner sig i deras unga och snygga engelskavikarie bestämmer sig för att ge järnet och bekänna sina känslor för henne. Vad Elin tänker göra har han ingen aning om men nog blir det en liten chock alltid. Inte bara för Gustav.

Till viss del är En liten chock lite förutsägbar, men berättelsens många tvistar tog udden av förutsägbarheten och man slutar läsa boken med ett leende på läpparna.

tisdag 7 februari 2012

Cirkeln + Fan Art = sant

Bild från Palatset.se
Förlaget Rabén & Sjögren har tillsammans med Palatset i Stockholm utlyst en Fan Art-tävling med Cirkeln som tema. Du har kanske själv en bild av hur karaktärerna i Cirkeln ser ut, och kanske har du redan tecknat bilder på huvudpersonerna? Skicka då in dina teckningar eller foton av dina teckningar till Palatset så har du chansen att ditt bidrag får vara med i en utställning.

Tävlingen pågår till och med den 4 mars och i juryn sitter bland annat Cirkeln-författarna Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Alla utställda bidrag belönas med ett signerat exemplar av Eld - andra delen av Cirkeln-trilogin som kommer ut i april.

Läs mer här för att se hur du ska göra för att delta i tävlingen.

måndag 6 februari 2012

Kille-elever i sydsvenskan

Söndagens sydsvenskan hade ett helt uppslag med reportage från helgens lan på Killebäck som fritids anordnade. Missade någon artikeln så kan man hitta den här!

fredag 3 februari 2012

Personliga boktips

Bild från Jag är boken
Vill du ha personliga boktips? Testa då Jag är boken som du hittar på bokcirklar.se. Allt du gör är att i ett formulär fylla i påståenden om dig själv, så skickar bokhäxan Baba Jaga dig ett lyckobrev med personliga boktips. Rätt så skoj. Och överraskande.

Ny Hungerspelentrailer!