torsdag 31 oktober 2013

Inte bara läsa böcker.

Jag har precis läst "Den femte vågen" av Rick Yancey


och passade på att titta runt lite på nätet om vad andra tycker om boken.

Att läsa en bok är ett äventyr och är den riktigt bra så kan det vara ett fantastiskt äventyr som inte slutar med att man lägger ifrån sig den. 

Det kan vara intressant att ta reda på vad andra tycker om boken och då finns det bokbloggar på nätet.
Man kan själv skriva om böcker i en egen blogg.

Ett annat sätt är att lägga ut en liten film på youtube om vad man tycker om böcker som man läser.




Dessutom brukar folk göra boktrailers, både officiella och gjorda av läsare:




Vi har ju också den här bloggen som elever kan vara med och skriva i. Det kan vara kul att läsa här vad du tycker om en bok men också vad du skulle vilja läsa mer av.
Vi har också en facebookgrupp "Killebibblans facebookgrupp" som man kan bjuda in folk till. Där skulle man på ett lätt sätt kunna tipsa om böcker, diskutera böcker, jämföra med filmer gjorda på böcker m.m.

måndag 21 oktober 2013

Ursula Poznanski är en österrikisk författare som slog igenom med boken Erebos och nyligen har hennes andra ungdomsbok kommit ut på svenska.


Erebos







Dataspelen blir mer och mer avancerad. Tänk om det skapas ett dataspel som känner till vem man är och som för att man ska kunna spela vidare måste göra uppdrag i det verkliga livet. Uppdrag som blir mer och mer otäcka. Det är vad den här boken handlar om.

På en skola i London sprids i hemlighet ett dataspel. Utvalda personer får ett litet paket och efter det kommer de inte till skolan på ett tag. Nick blir nyfiken och gör allt för att få det hemliga paketet. När han har fått det upptäcker han att det är ett dataspel med vissa regler som måste följas för att få fortsätta spelet.




Saeculum






20-årige Bastian är på en medeltidsmarknad med sin vän Sandra. Där får han ett erbjudande om att leva ett riktigt medeltidsliv, dvs lajva. När Bastian, Sandra och några ungdomar åker till området där lajvandet ska äga rum berättar någon om en sägen om två bröder där den ene utfäster en förbannelse. 

Att leva ett medeltidsliv för en modern människa är svårt, speciellt om sägnens förbannelse börjar uppfyllas. Det blir en svår tid med risk för livet för läkarsonen Bastian och hans vänner.



Rafflande spänning


Båda böckerna är väldigt spännande och själv hade jag svårt att lägga ifrån mig dem. Det är två helt olika världar, dataspel och medeltid. Det mest spännande i dessa böcker är det mystiska, hur kan ett dataspel veta så mycket om spelaren, hur kan en förbannelse plötsligt bli verklighet? 

onsdag 9 oktober 2013

Tappat läslusten?

En blogg jag följer är "tonårsboken" av Elin och Hanna som går andra året på gymnasiet. En riktigt givande blogg om man är nyfiken på boktips eller annat som har med läsning att göra. I ett inlägg ger Elin riktigt bra och konkreta tips till dig som kommit av dig i läsningen och behöver hitta läslusten igen! Läs gärna på tonårsboken!


http://tonarsboken.blogspot.se

fredag 4 oktober 2013

LUSKA

Ska du söka information till ett skolarbete? Använt länksamlingen LUSKA som är uppdelad efter skolans ämnen och som är faktagranskad av bibliotekarier!