tisdag 23 augusti 2011

Komma över

Jeppe är nydumpad. Eftersom Jeppe har bott hos flickvännen Emma i hennes lägenhet måste han flytta ut och det enda han kan få tag på är ett pyttelitet råttbo i andrahand som han antagligen betalar överpris för. Men hellre det än att flytta hem till mamma och pappa igen. Han har förresten inte ens berättat för dem att han har flyttat och att det är slut. Han hoppas ju fortfarande på att Emma ska ångra sig och inse att de två är som gjorda för varandra.

Jeppe försöker ändå att se saker från den ljusa sidan. Han har ju det trots allt ganska bra - egen lya inne i stan med tio minuter till badplatsen. Sommarlovet har bara börjat och han är singel och fri och kan hänga med polaren Juggo på sommarens alla fester. Men det är lättare att sunka ner sig i sitt råttbo, lyssna på låtar om olycklig kärlek och drömma om det som varit än att ta tag i sitt liv och se framåt.

Komma över är skriven av Ingrid Olsson och är en snabbläst bok med pricksäker beskrivning av ett förhållandes upplösning och hur förkrossande det kan kännas att vara den dumpade som inte riktigt vill förstå att det är över. Men ändå en varm berättelse med mycket humor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar