onsdag 11 januari 2012

Cirkeln och Erebos, två moderna thrillers.

Man blir glad när författare kommer med nya spännande grepp. I fantasygenren är det så lätt för författarna att använda Tolkiens sätt att skriva men det finns de som kommer på nya vägar och lyckas göra läsaren nyfiken. En sådan berättelse är Cirkeln. Den är första delen i en trilogi skriven av två unga svenska författare.


I ett litet samhälle i Bergslagen händer det mystiska saker. En ung kille dör på en toalett på skolan och det antas att det är ett självmord. Sex tonårstjejer förs en natt till stadens folkpark. De vet inte varför de är där för de har inget gemensamt men det kommer att visa sig att de är
livsviktiga för varandra. Onda krafter är på gång och tjejerna som visar sig ha speciella krafter måste tillsammans bekämpa ondskan.

Boken är mycket fängslande och spänningen drivs på hela tiden med den ena överraskningen efter den andra. Den ska också bli film så passa på och läs boken innan filmen kommer!


Dataspel är otroligt populärt och många kan sitta hur länge som helst och spela. Spelen blir mer och mer avancerade. Tänk då ett spel som pågår både i datorn och verkligheten. Ett spel som kräver fler och fler uppoffringar av dig. Erebos är en bok som handlar om det.

På en skola i England får vissa elever ett litet paket som är mycket hemligt. 15-årige Nick som går på skolan frågar någon vad det är i paketet men får bara ett svävande svar. Så småningom lyckas han komma över ett paket och det visar sig vara ett dataspel som kommer att ta över Nicks liv.

Jag kunde knappt lägga ifrån mig boken när jag läste den. Vad är egentligen möjligt med dataspel nu när vi befinner oss mer och mer på Internet? Vi lämnar ut uppgifter om oss själva på facebook och andra sociala nätverk och frågan är om det kan användas med ont uppsåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar