tisdag 29 april 2014

Bokattack vecka 18

Denna vecka bokattackade jag faktiskt samma bok i alla klasser för jag tycker att den verkligen passar alla åldrar och läsare! Veckans bok är Skuggporten av den danska författaren Lene Kaaberbøl.

Anna bor sedan sju år tillbaka med sin pappa i ett växthus. Det finns ett stort gammalt hus på tomten men sedan den där dagen när mamman försvann spårlöst för sju år sedan förbjuder pappan Anna att ens gå in i det stora huset. Anna är stum och kommunicerar mycket genom att skriva på ett block hon bär med sig. Hon lär trots detta känna Aian som rymt undan sin familj han är ovän med och han ber att få låna en sovplats i det stora huset några dagar. Anna går med på det, på ett villkor. Att Aian hjälper Anna söka genom det ödsliga huset i ledtrådar på vart mamman kan ha försvunnit...

Tillsammans hittar de Skuggporten som leder till Nattlandet som är styrt av en ond drottning, där skuggorna jagar och mörkret sväljer allt. En kamp mellan ljus och mörker inleds men Anna är en tuff tjej som inte ger upp kampen att ta reda på vad som hänt hennes mamma.

Detta är en härlig bok som är lätt att älska. Som läsare sugs man in i stämningen och handlingen på ett sätt som gör att det är omöjligt att sluta läsa! Jag kommer definitivt läsa mer av Lene Kaaberbøl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar