onsdag 17 februari 2016

Bokattacker vecka 7

Snart är det sportlov och då finns det extra lästid! Kom gärna in i bibblan om du behöver boktips eller kika här på bloggen! Veckans bokattacker är:
Årskurs 4-6: SPLEJ-Mysteriet på kyrkogården av Torsten Bengtsson som är en lättläst deckaraktig bok om barnen Ester, Lollo, Jamal och Peo. De kommer på idén att skapa en filmkanal och rapportera om saker från trakten och just då råkar det hamna ett mysterium rakt i händerna på dem: någon stjäl blommor från kyrkogårdens gravar och de tänker ta reda på vem och varför! En spännande snabbläst bok som dessutom kommer i fler delar framöver.

Årskurs 7-9: Döden i dina ögon av Rachel Ward. Jem har sedan hon var liten sett siffror i allas ögon och hon vet nu att det är ett datum. Datumet den personen kommer att dö. Jem undviker att lära känna andra människor på grund av detta men en dag träffar hon den spännande killen Spider som vill vara hennes vän. Jem ser hans siffror och försöker undvika honom men de börjar trots allt att umgås. En dag står de i London i en kö och när Jem ser att de flesta har samma datum, dagens datum, i sina ögon inser hon att något hemskt kommer hända.... En riktigt bra bok med 2 lika starka uppföljare till boken: Arvet och Slutet.

Trevlig lov alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar