onsdag 23 april 2014

Vinnarna av 2013-års Bokjury är korade!

Vinnare i kategorin kapitelböcker 9-12 år blev:Tredje tecknet av Ingelin Angerborn
Olivia är adopterad och drömmer om ett syskon, men det verkar vara något som får förbli en dröm. En mystisk nyckel dyker plötsligt upp, och i och med det börjar det hända läskiga saker. Hissen åker ner i den mörka källaren oavsett vilken knapp Olivia trycker på, hon skriver märkliga meddelanden i sömnen och katten Smilla vägrar plötsligt vara i hennes rum. Vad är det som händer, och vart går nyckeln?




Vinnare i kategorin ungdomsböcker:
Barnkolonin
av Kerstin Lundberg Hahn
Familjen Frid har köpt ett gammalt hus som förr i tiden användes som barnkoloni. Där ska de öppna ett vandrarhem. 14-årige Joel är till en början ganska nöjd och ser fram emot en skön sommar. Men snart börjar han uppleva konstiga saker. Han hör barngråt från källaren och hittar en otäck djurskalle i skogen. När Joel träffar mannen i den rutiga skjortan börjar han ana att något är väldigt fel.






Vinnare i kategorin serier:
Amulett bok tre av Kazu Kibuishi
Emilys och motståndsrörelsens kamp mot den onda Älvkungen fortsätter. Hoppet ställs till väktarrådets hemliga stad Celis. Men kungens hemliga agenter använder sina fruktansvärda teknologier för att nosa upp vartenda spår, till och med i minnen. Och i himlarna lurar monster och ohyggliga naturkrafter. Emily måste lära sig stenens skyddande kraft.

Texterna ovan är från Bokjuryns sida där du även kan läsa mer om böckerna samt om andra vinnare i andra kategorier! Dessa tre titlar finns att låna i killebibblan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar