onsdag 2 oktober 2019

Bokattacker på mellanstadiet denna vecka!


Åk 4 får boken Smart för en dag av KG Johansson. Vad skulle du göra om du hade en app som hjälpte dig med alla dina frågor och problem? Du skulle installera den eller hur? Det gör Linus. Men   det han inte vet är att det har sitt pris och snart har han krånglat in sig i svårigheter som visar sig bli kostsamma…

Åk 5 får boken Experimentet av Harald Nortun. Tvillingarna Amanda och Amund ska skoja till det med ett experiment och byter identiteter för att lura farmor och farfar. Amund har fått längre hår och Amanda fick klippa av sitt efter att fått målarfärg i det så de är mer lika varandra än innan. Och de lyckas lura alla. Till och med grannbarnen hos farmor och farfar som de börjar umgås med. Men hur länge kan man låtsas innan  man måste berätta sanningen så att omgivningen inte känner sig lurad och vad händer när de berättar?

Åk 6 får boken Laboratorium Nr 4 av Dan och Lotta Höjer. Med en av årets snyggaste framsidor bjuder denna bok på en annorlunda handling! En hemlig militär forskningsanläggning har byggts i byn Nipplinge. Byborna vet inte alls vad som sker där utan är lite irriterade över allt hemlighetsmakeri. Alex och Shantis föräldrar arbetar på anläggningen och när de lär känna Wilma från byn blir de övertalade att smyga sin in och kika närmare. De lyckas ta sig in i Laboratoratorium nummer 4 men Alex råkar spilla ett märkligt pulver på sig. Det förändrar allt. Han förändras. Militären märker att det varit ett intrång men vet ej vem som ligger bakom men drar igång en jakt. Vad händer om barnen blir påkomna och vad händer med Alex egentligen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar