torsdag 10 oktober 2019

Veckans högstadie-bokattacker är…


Åk 7 får den härliga boken Comedy Queen av Jenny Jägerfeld! Sashas mamma finns inte längre då hon valde att avsluta sitt liv efter en tids depression. Sascha har en fin pappa som finns där för henne men som en del i sorgeprocessen sätter hon upp några regler för att inte bli och vara som hennes mamma. För hon fick ju folk att gråta och nu vill Sascha göra det till sin mission att istället få folk att börja skratta! Men reglerna är kanske mest som ett tillfälligt plåster? Starkt om det svåra men med mycket humor!

Åk 8 får Erebos av Ursula Poznanski, en annorlunda och spännande bok! Nick blir en dag erbjuden ett paket i skolan men får inte berätta eller dela med sig av innehållet till någon. Han upptäcker att det är en CD-skiva med ett otroligt snyggt spel som han fastnar i direkt. När han blir uppmanad att genomföra vissa ”uppdrag” både i spelet och utanför inser han för sent att han aldrig skulle tagit emot skivan… för Erebos iakttar dig, prövar dig och hotar dig… En bladvändare till bok som jag sträckläste!

Åk 9 får En av oss ljuger av Karen M. McManus. Fem elever samlas för kvarsittning och en av killarna, Simon har skapat en omtalad app, ”About that”, som går ut på att berätta personligt skvaller om andra på skolan vilket gör att många ogillar honom och det inkluderar alla på kvarsittningen! När Simon sen dricker ett glas vatten får han en allergisk chock och överlever inte... Polisen tror inte det är en olyckshändelse utan inleder en mordutredning som inkluderar alla på kvarsittningen. Frågan är vem som hatade Simon så mycket att hen hällt jordnötsolja i hans pappersmugg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar