fredag 2 december 2011

Ett hörn av universum

Ett hörn av universum är skriven av Ann M. Martin och handlingen utspelar sig i 1960-talets USA. Sommaren Hattie fyller 12 år får hon reda på att hon har en morbror som ingen berättat om tidigare. Morbrodern, Adam, som varit en väl bevarad familjehemlighet, har tillbringat de senaste 10 åren på institution på grund av psykisk sjukdom. Men nu ska hemmet han bor på stänga och Adam får flytta hem igen till Hatties mormor och morfar.

Hatties vanliga sommaridyll rubbas när Adam tar plats i familjen, men hon blir snart vän med sin morbror och upprörs istället över att alla behandlar Adam annorlunda. Framför allt blir hon arg och besviken på sin egen familj och det sätt som de behandlar Adam på och Hattie funderar mycket kring hur det kan vara att vara annorlunda och utanför.

Samma sommar kommer ett tivoli till stan. Hattie blir kompis med Leila som vuxit upp på det kringresande tivolit, men detta gillas inte av Hatties föräldrar som tycker att Leila är fel sorts flicka för Hattie att umgås med. Vänskapen med Leila och Adam får Hattie att för första gången öppna upp sina ögon och blicka ut utanför sitt eget hörn av universum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar