lördag 8 februari 2014

Hungerspelen


Hej! 
Här har vi min personliga favorit. Hungerspelen. Den är skriven av Suzanne Collins.
Boken handlar om 24 utlottade ungdomar som ska delta i Hungerspelen. Hungerspelen går ut på att man ska döda alla och vara den ända överlevande. Om man är mellan 12-18 år är man med i lottningen. En man och en kvinna från varje distrikt åker till Hungerspelen. Det finns 12 distrikt sammanlagt. För många år sedan startade några krig mot huvudstaden. Huvudstaden vann och priset alla distrikten fick betala var Hungerspelen. Hungerspelen finns som en påminnelse om kriget, så att det inte händer igen. 

24 deltagare
Bara en överlever
Allt direktsänds

Katniss Everdeen är en 16: årig tjej som bor i distrikt 12. Det fattigaste distriktet. Hon har överlevt slåtterdagen (lottningsdagen) än så länge. Hennes lillasyster Primrose Everdeen är 12 år och det är första gången hon är med i lottningen. Hon blir antagen men Katniss ställer upp som frivillig för att rädda hennes liv. Den manliga spelaren blir Peeta Mellark. 

Varje spelare åker till huvudstaden och lever lyxigt sista dagarna av deras liv. Sedan åker man på intervju i direktsänd tv. Intervjuaren heter Ceasar Flickerman. Katniss är väldigt nervös men när det blir Peetas tur flyter snacket på. I direktsänd tv avslöjar Peeta att han är hemligt kär i Katniss... 

Väl inne på arenan klarar Katniss sig bra. Hon har gammal erfarenhet av att överleva och att jaga. Peeta och Katniss har blivit beordrade att hålla sig vid liv. Inne på arenan träffar Katniss en tjej vid namn Rue. Rue påminner Katniss om Prim. Rue är 12 år gammal, lika gammal som Prim, nästan lika lång och lika snäll. 

Första boken: Hungerspelen - finns som film
Andra boken: Fatta eld - finns som film
Tredje boken: Revolt - kommer ut snart

Jag älskar denna boken jätte mycket. Min favoritbok i triologin är Fatta eld. Jag tycker att Suzanne Collins har skrivit den jätte bra. Några svåra namn som jag inte kunde uttala men annars jätte bra. 
Om ni inte har läst den så tycker jag att ni ska göra det. Alla böckerna är beroende framkallande. Finns på bibblan. // Olivia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar