torsdag 8 maj 2014

Bokattacker vecka 19

Varelserna av Magnus Nordin
Jag blir aldrig besviken på Magnus Nordins böcker! Med sin serie Varelserna lyckas han än en gång skrämmas. Illustrationerna av Lars Gabel och texten av Nordin bjuder läsaren på en häftig läsning som passar en bred publik.
I första boken Varelserna – Emmas bok så möter vi syskonen Elias och Emma som försöker överleva på ett zombieattackerat Gotland. De flyr tillsammans genom det kaosdrabbade Gotland  och genom Elias ord förstår vi hur nära de två syskonen är. Första boken slutar med en riktig cliffhanger!



I andra boken, Varelserna – Emmas bok är det istället Emma vi får följa. De två syskonen har kommit ifrån varandra och Emma vill inget hellre än att hitta Elias. Lever han fortfarande eller är han levande död? Emma får sällskap av Sebbe som hjälper henne leta efter Elias. Dagtid gör de allt de kan för att förflytta sig men nattetid gäller det att hitta ett ställe, säkert från zombies.  Förutom de levande döda så finns det dock andra faror: överlevande människor de möter på vägen har blivit egoistiska och våldsamma, vilket Emma upptäcker på värsta möjliga sätt…




EXTRA – en morgon stod hon bara där av Per Nilsson
Pimpim som går i sjuan får en dag syn på en tjej på skolgården som står alldeles ensam. Hon ser blek och allvarlig ut, pratar inte med någon och går inte heller in i skolan när det ringer in. Vem är hon? Ska hon gå i Pimpims klass? En dag försöker han prata med henne och hon svarar inte på mycket men berättar sedan trevande att hon heter Extra. Plötsligt lägger hon sin arm på Pimpims och då känner han en annorlunda, overklig värme som sprider sig i honom. Plötsligt springer hon snabbt därifrån. Vad vill hon Pimpim egentligen?
Boken är första delen av 6 och du hittar alla på skolbibblan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar