fredag 21 november 2014

Vampyrerna drabbar England.

Del två i en trilogi kan ibland vara en rätt seg historia i väntan på den stora finalen i den avslutande delen men så är det inte med andra delen av Dimmornas Folk.

Twilight, the house of night, The vampire diaries m.m. böcker som förskönar vampyrer och på det viset är en del av taktiken för att förslava mänskligheten. Så beskrivs det i boken i alla fall De riktiga vampyrerna är grymma, blodtörstiga och förrädiska.

Sefyrer är vampyrernas motsats, skyddsänglar som har som uppgift att bekämpa vampyrerna.

Sefyrerna har tillsammans med de laglösa vampyrerna bestämt sig för att ge sig iväg till Rumänien för att döda Dracula. För att kunna göra det måste de bege sig till England för att samla ihop folk.

I Hastings finns Bonnie. Hon var 13 år senast sefyren Matteo var där men är nu en vuxen ung kvinna och förälskad i Matteo. Matteos flickvän Mathilda är kvar i Sverige eftersom hon måste fortsätta gå i skolan och att uppdraget är alldeles för farligt. Detta kommer att skapa problem som blir ödesdigert både för Bonnie och Mathilda, ett farligt triangeldrama.

Boken är fylld med spänning och dramatik. Det finns kopplingar till kung Arthur och den heliga graalen. Massmördaren Jack the ripper är också med. Det är en bra miljöbeskrivning av historiska byggnader, den engelska landsbygden och London.

Det kan bli väldigt våldsamt i boken och beskrivningarna av Jack the rippers mord kan vara otäcka.

Det är en bok med bra driv. Söker man en spännande bok med kärlek, svartsjuka, spänning och överraskande moment så är den perfekt. Jag ser verkligen fram emot efter att få läsa den avslutande delen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar