fredag 13 mars 2015

Bokattacker vecka 11

HALF BAD, ondskans son av Sally Green. Boken har gjort succé över hela världen, översatt till mer än 45 språk och filmrättigheterna är sålda till Fox!

Nathan är son till en vit häxa men pappan är en svart häxa och magiker och inte vilken som helst utan den mest hatade, fruktade och ökända som finns. Nathan är alltså en "blandkod" och de vita förkastar honom på grund av detta och hans far. Nathan tvingas stå ut med att bli otäckt behandlad av både sin familj och häxrådet som begränsar honom allt mer. De enda ljuspunkterna är Nathans bror Arran och Annalise, den vita häxan som går i skola med Nathan. Tyvärr har häxrådet bestämt att de inte får tala med varandra... Häxrådet fruktar den kraft han bär på och dagen då han blir 17 och alla häxor får sina tre gåvor närmar sig.  De vita häxorna blir allt mer bestämda och fängslar till slut Nathan. Kan han fly? Tänker han söka efter sin far? Frågan är om han klarar detta och huruvida han är god eller ond? Vad är gott och ont egentligen? Nathan vet inte riktigt.

Försvunnen av Torsten Bengtsson
Adam och Olle är kompisar och spelar i samma fotbollslag. Under matcherna kommer ofta Adams pappa och hejar på vid sidan av planen. Fast inte på ett kul och produktivt sätt eftersom han tyvärr ofta kommer dit onykter och allt för ofta är otrevlig. Adam hävdar att han inte bryr sig men Olle märker att Adam inte mår bra. En dag har Olle och Adam stämt bioträff med två tjejkompisar men Adam dyker inte upp och inte ses de under helgen heller. Först någon dag senare anmäls han försvunnen och polisen börjar leta. Olle och tjejerna beslutar sig för att se om de kan hitta honom. Ju närmre Adam de kommer ju mer förstår de hur han har det hemma med en pappa som dricker och hur detta påverkar Adam. Men frågan är-vad har hänt honom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar