torsdag 30 april 2015

Attacker vecka 18

I årskurs 7-9 visade jag denna vecka faktaboken Världens viktigaste bok av Nathalie Simonsson: En informativ och väldigt humoristiskt illustrerad bok om kroppen, känslor och sex. Finns i tonårshyllan på Killebibblan. Perfekt att bläddra i tillsammans och diskutera eller sitta själv med och kanske få svar på några av dina frågor kring allt det där som brukar bubbla i en tonårings tankar?

Årskurs 4-6 blev "attackerad" av boken Den fantastiska historien om katten som försvann av Michael Morpurgo. Jag älskar i princip allt som Morpurgo skriver och denna boken var riktigt härlig!
Den handlar om hur en by i England blev tvångsevakuerad under slutet av andra världskriget eftersom de allierade skulle använda kustremsan till att öva landstigning. Detta för att öka sina chanser till en lyckosam lansdstigning i Normandie veckorna därefter! Vi följer flickan Lily och hur hon tvingas överge sitt hem med sin familj. Dagen de flyttar hittar hon inte sin älskade katt Tips men är besluten att ta sig in på området för att rädda henne, även om soldaterna varnar henne. Hon lär känna en soldat från Amerika som är den första svarta man hon sett. De blir nära vänner och han lovar hjälpa henne hitta hennes katt. Det blir en historia om en oväntad vänskap som sträcker sig över en livstid och boken bjuder på en härlig twist i slutet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar