torsdag 21 april 2016

Vecka 16 attacklöst men Litteralundrikt!

Bild lånad från Adlibris
Denna veckan är det Litteralund som är Sveriges största barn- och ungdomsfestival! Det innebär en massa roliga program i Lund på olika ställen. Det innebär dessutom för många elever i Lunds kommun att de kommer delta i olika program. För årskurs 4 och 5 på Killebäck innebär det till exempel att de får träffa författartion till PAX-böckerna! Wow! Åsa Larsson, Ingela Korsell och serietecknaren Henrik Jonsson ska då prata om hur man skriver en bok tillsammans. Den sjätte boken i serien som nyss kommit ut är  Näcken och den är sannolikt lika bra som de andra i serien.

Sugen på att träffa författarna? På lördag, den 23 april, klockan 13-14 kommer de att finnas på Stadsbiblioteket i Lund.

Då det är många nationella prov denna vecka här på Killebäck och jag är upptagen med Litteralund på olika vis så är det denna vecka inga bokattacker utan ni får se detta inlägg om PAX-serien som ett boktips. Bästa serien jag läst på länge. Fullt ös, bra karaktärer och dessutom supersnygga böcker. Älskar Henrik Jonssons illustrationer!

Vill ni läsa mer om PAX-serien så kan ni kika här på Bonnier Carlsens förlags hemsida.

Och vill ni se programmet från Litteralund så finns det att ta i biblioteket eller så kan du läsa mer här på deras hemsida. För att nämna några namn som kommer finnas: Stina Wirsén, Clara Henry och så kommer det finnas en mangaworkshop! En himla massa kul så kika på programmet!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar