fredag 31 mars 2017

Attacker vecka 13

Det är mycket att stå i här i bibblans verksamhet just nu och nästa vecka ska sexorna och niorna ha nationella prov. Därför fick de attack denna vecka men inte nästa då istället 7-8 får attacker.

Årskurs 6 fick denna vecka veta mer om två olika böcker:
Zlatan Ibrahimovic allt om fotbollshjälten, översatt av Christian Turban. I boken får man reda på både fotbollsfakta och kul privatare fakta om Zlatan. Visste ni att han fick sina första fotbollsskor när han var fem år?
Den andra boken var Marta Bäst i världen av Karin Arnell och Victoria Lagercrantz! Denna kunde jag inte sluta läsa-väldigt intressant att få reda på hur Martas väg från Brasilien till Sverige sett ut. Född som tjej i Brasilien är det extremt svårt att få spela professionell fotboll så hon fick till slut börja i ett herrlag och på den vägen är det. Idag är hon proffs i svenska FC Rosengård!

Niorna fick en av mina favoritböcker: Helena av Josephine Angelini som är en fartfylld berättelse om ättlingar till de grekiska gudarna som idag lever bland oss. Helena är 17 år, snygg, har vänner men gillar inte att synas och märkas för då får hon fysiskt ont i magen. Den dagen en ny familj flyttar in i närheten så vet hon direkt att hon hatar dem! Varför? När hon en dag i skolan flyger på jämnåriga Lucas från den familjen och försöker att döda honom så drar allt igång...Vem är han och varför kan de inte vara nära varandra?! Läs gärna mer på boktyckes sida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar