torsdag 21 september 2017

Årskurs 9 har skrivit vassa krönikor-kom in och läs i bibblan!

När årskurs 9 nyligen skrev krönikor visade det sig att de hade många vassa åsikter som ledde till riktigt intressanta och genomtänkta texter! Deras engagemang syns i krönikorna som är riktigt bra läsning som får läsarna att fundera. Ett urval av dessa finns nu att läsa i en utställning på skolbiblioteket! Ämnen varierar från t.ex. ”Vissa får betyget serverat på ett silverfat” till ämnen kring kroppen. Jag gillar speciellt meningen ” I am a barbie girl in a fucking fake world”.
 
 I krönikan ”Lägg ner mobilen och låt den ligga” skriver krönikören ”jag vill inte ha ett samhälle med zombies som inte kan föra en vanlig konversation..”. Också tänkvärt eftersom det är just så det ser ut ibland när alla har uppmärksamheten ned i skärmen och inte de verkliga mötena i livet.  

Ett återkommande ämne i de uppsatta krönikorna är maten i skolan! Flera skriver om de långa köerna, den tråkiga kvalitén på maten och att det ofta ser mer ut som ”geggamoja” än mat. Håller ni läsare med krönikorna? Kom in och läs i biblioteket! Ps. Glöm inte föra vidare era åsikter (bra som dåliga)och förslag på förbättringar till elevrådet – det är här ni elever kan vara med och påverka! ds
 
Jag uppmanar alla att gå in och läsa elevernas krönikor -mycket fint och genomtänkt här som kunde platsat i vilken dagstidning som helst! 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar