tisdag 16 januari 2018

Bokattacker vecka 3

Årskurs 4-6 fick boken Extra -En morgon stod hon bara där av Per Nilsson. En bok med humor, lite övernaturligt och fina karaktärer som håller kvar läsarens intresse. Om Pim-Pim som träffar på den nya tjejen i klassen, tjejen som ser lite blek och allvarlig ut men som fascinerar honom. Vem är hon och varför har hon så stark utstrålning?

Årskurs 7 fick på sin attack boken Skuggan som försvann av Torsten Bengtsson. En spännande bok med trillerkänsla, varvat med spöken och vänskap. Olof flyttar med sin mamma till Malmö där han lär känna Amina. Ibland är hans tvillingbror Anton med men allt mer sällan… I skolan finns rötägget Mirza som kräver pengar av Olof för att han ska lämnas ifred. Kanske Amina kan hjälpa honom? Och vad har egentligen hänt med Anton? Spännande och lättläst!

I årskurs 8 var det dags för lite fantasy så de fick attack på Skuggorna i spegeln av Edelfeldt! Ingen klassisk fantasy med drakar men om parallella världar och en form av vampyrer! Med mycket ironihumor lär vi känna 17-åriga gothtjejen Arri som en dag ser en annorlunda spegelbild på sin egen… Plötsligt finns det en man i rummet. En man som visar henne vägen genom spegeln och in i skugglandet Eidolon, befolkat av vampyrliknande varelser. Hon känner sig hemma där men frågan är om hon vill stanna? Eller ska hon välja den verkliga världen och Oscar som betyder allt mer för henne för varje dag som går? 


Handbok för ett begagnat hjärta av Tamsyn Murray kom jag med till niorna. En omskakande fin, men även sorglig, berättelse som berör! Vartannat kapitel är Niamhs och vartannat är Jonnys. Niamhs tvillingbror dör i en olycka och familjen blir så klart förkrossad men i sjukhussal i en annan stad ligger Jonny och väntar på ett nytt hjärta… Deras öden blir ett då Jonny får hjärtat och i takt med att Jonny måste lära sig leva på riktigt växer också önskan att veta vems hjärta han bär. Vad händer om Niamh och Jonny träffas? Ganska mycket, och ingenting är längre enkelt. En bok som säkerligen kommer filmatiseras?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar