fredag 16 mars 2018

Vecka 11 bjöd på bokattacker:

Årskurs 4-6 fick boken #tillsammans #utanför av Camilla Gunnarsson. Om Hilde som är ensam i klassen, inte mobbad direkt men ensam så att det gör ont. Två av tjejerna i klassen, Hedda och Lovisa har en ganska populär blogg och en dag när Hilde läser om hur kul de har, vilka kläder de shoppat så kan hon inte hejda sig… Hon lämnar ett anonymt hatinlägg på deras blogg. I skolan pratar alla om denne någon som kommenterat. Hilde ångrar sig men är det för sent?


Årskurs 7 fick boken Flickan i rött av J.C. Burke där vi möter Evie som redan som liten upptäcker att hon ser saker som ingen annan ser. Hennes mamma avskyr det och hävdar att hon ljuger och Evie tvingas ignorera och skjuta undan det hon upplever… Nu när hon är 16 kan hon dock inte hålla undan det längre - en liten flicka i röd kofta syns återkommande. När Evie ska rita ett porträtt i skolan blir skissen istället flickan och hon förstår att hon måste göra något. Frågan är bara vad? En trilleraktig bok med korta kapitel. 


Årskurs 8 får fantasyboken Ondvinter av Björkelid. Tvillingparet Sunda och Wulf växer upp med sin far i en ödslig stuga. En dag fångar de en vessla som visar sig vara en vätte. Han förklarar för dem att de är ”av blodet” och om han blir släppt fri ska de få en gåva. Gåvan blir en ramsa som kommer att hjälpa dem när de behöver det mest. När det framkommer att pappan undanhållit dem sanningen och han en dag dör på märkligt sätt är äventyret igång! Ondvintern kommer och det är upp till Sunda och Wolf att stoppa den. 


Årskurs 9 fick boken Askfödd av Sabaa Tahir. Laia tillhör de lärdas folk men en dag blir hennes familj dödad av en soldat som tillhör Krigarna. De tar hennes bror Darin till fånga. Samtidigt får vi följa Elias som strax tar examen på Blackcliffs militärakademi som Krigare. Han vill inte utan planerar att fly. Laia samarbetar med motståndsrörelsen och tar sig in på Blackcliff och möter Elias. Kan de lita på varandra? Kan de kanske hjälpa varandra och kanske till och med starta en revolution? Boken ska filmatiseras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar