tisdag 13 november 2018

Bokattacker vecka 46

Denna vecka hinner jag ha bokattacker i årskurs 4-6 och ni andra får nästa vecka. 

Årskurs 4 fick boken ”På plats i tiden” av Åsa Storck. En lättläst bok där vi får möta Vide som bor i Lund på 1100-talet just när domkyrkan byggdes. Hans pappa jobbar med bygget av kyrkan och det är just där han gömmer Ylva som han nyss lärt känna… Ylva som lever fattig på gatorna och ingenstans har att ta vägen. Vad han inte vet är att Ylva har kan mer än han tror…

Årskurs 5 fick boken ”Witch boy” av Molly Knox som är en serieroman om Aster som lever bortom en stad i en skog där alla killar växer upp och blir formbytare, dvs de kan ta former av olika djur. Flickorna i sin tur kan inte det utan de får istället lära sig häxmagi. Trots att han är kille så lyckas inte Aster skifta skepnad utan vill hellre lära sig häxmagi. Det är dock förbjudet… Frågan är dock om han tvingas visa vad han kan när ondskan når byn?


Årskurs 6 får boken ”Gåtan Felicia Hill”. Adrian som går i åttan är tyvärr ganska stökig och klassens pajas. Men när en ny elev, Felicia, kommer till klassen känner han att han vill skärpa sig, att han är intresserad av den nya tjejen med sprakande rött hår och starka personlighet! De träffas och Adrian är fascinerad av henne. Nästa dag är hon försvunnen och grannen hävdar att de flydde mitt i natten och att deras lägenhet är upp och ner. När han en dag ser det röda håret på stan och följer efter henne inser han att hon behöver hans hjälp för att överleva. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar