torsdag 13 februari 2020

Alla hjärtans bokattacksvecka!


Denna vecka är det Alla hjärtans dag så bokattackerna denna vecka handlar om kärlek och vänskap på olika sätt!
Veckans bokattacker i årskurs 4 är boken ”Anrop från inre rymden” av Elin Nilsson och det är en samling noveller som handlar om unga om just kärlek, vänskap, glädje, sorg och som det står på bokens baksida ”om livet, när det är som svårast och enklast på samma gång”. En fin bok  som dessutom var nominerad till Augustpriset 2017!
Årskurs 5 får boken ”Hannes (hjärta) Jenny” av Sofia Hedman. Om den första stora förälskelsen, vänskap och den vänskap som bryts men även om svartsjuka. Hannes och Samuel har varit bästisar alltid men vad händer när Hannes plötsligt tänker på Jenny hela tiden och vill fråga chans? Och framförallt vad händer med vänskap när bästisen snor tjejen man var kär i?
Årskurs 6 får boken ”Lite mer än en kram” av Mårten Melin! En bok där vi möter Manne som är mitt i det där spännande och pinsamma med att tänka på kärlek, sex och i hans fall-tjejer. Efter att ha frågat chans på en tjej men fått nej är han lite nere men när storasysters 15-åriga kompis Amanda finns där och ser honom blir allt spännande igen… De träffas i smyg, kysser varandra, gör lite mer än kramas och blir nästan påkomna. Vill man sedan läsa mer om Manne heter den fristående fortsättningen ”Mycket mer än en puss”.
Årskurs 7 får boken ”Sommarplåga” av Hanna Jedvik. Sommarlov -och Alma som gått ut nian får äntligen åka till sommarstället och träffa Mira som är hennes sommarbästis. De ses varje sommar och pratar om allt, är varandra nära men denna sommar tänker Alma berätta för Mira, berätta att hon är kär i henne. Men när Mira kommer så har hon med sig Hampus och de blir tre. Hur ska Alma kunna berätta och vad händer då? Fint om kärleken som inte alltid är så lätt.
Årskurs 8 får boken ”Strax före tolvslaget” Två vinterberättelser av Rainbow Rowell. Här får läsaren två fina, noveller om kärlek och vänskap! En novell ger oss en inblick i Mags liv när hon en nyårsafton träffar Noel och de blir vänner. I återblickar läser vi hur han dock nyårsafton flera år i rad ger andra tjejer nyårskyssen. Mags vill ha honom men när ska han se henne? Den andra novellen är en underhållande småromantisk novell om vad som kan hända i ”nördkön” till en Star Wars-premiär.
Årskurs 9 får höra om boken ”Fifteen love” av Peter Barlach, en bok jag läste för många år sedan men vars huvudperson och humor i text jag aldrig glömt. Boken är en fristående fortsättning på boken ”Inte bara tennis” där vi först möter John, vars mamma plötsligt går bort. Nu är han i denna bok äldre och mitt i tonåren med allt som hör till. Och när han kärar ned sig i familjens städerska Violetta börjar fantasierna och längtan! Mycket humor i denna bok!
#bokattack #killebibblan #allahjärtansdag #anropfråninrerymden #hanneshjärtajenny #litemeränenkram #sommarplåga #straxföretolvslaget #rainbowrowell #fifteenlove #peterbarlach


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar