torsdag 7 maj 2020

Ny serie av Petter Lidbeck till årskurs 5-6 på veckans bokattack!


Årskurs 5 och sex får denna vecka bokattack på boken Festen av Petter Lidbeck. Det är första delen i en ny fristående deckarserie om Signe Holm. Det är en snabbläst deckare med korta kapitel och bra driv i handlingen och jag gillar verkligen de två huvdkaraktärerna Elsa och hennes kusin Signe.
Signe skrattar sällan och tar allt ordagrant, visar inte känslor och tjejerna har lite svårt att umgås. Signe har inte vänner så som Elsa men de vuxna säger att hon måste vara snäll mot henne nu när hon bor hos dem eftersom Signes mamma är väldigt sjuk…
Elsas föräldrar har bjudit in grannar och vänner till en fest och de håller igång hela natten. Alla verkar ha roligt men dagen efter nås de av beskedet att en av festdeltagarna, Sebastian, har blivit påkörd på vägen hem. Polisen avfärdar det som en olycka, kanske att någon smet från platsen, men Elsas kusin Signe som är en aning annorlunda tänker i andra spår. Hon tittar om och om igen på en film från festen och ser saker andra inte lagt märke till. De två kusinerna börjar sedan luska och ställa frågor och snart är de något på spåren. En bra deckare med en lika bra fristående uppföljare som heter Casino!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar