tisdag 29 november 2011

Naomi & Elys kyssförbudslista

Naomi och Ely har varit oskiljaktiga sen de var små. De är uppvuxna tillsammans på Manhattan i New York i lägenheterna mittemot varandra. De är bästisar och ingenting kan komma i vägen för deras vänskap. Inte ens någon kille. För säkerhets skull har de skrivit en kyssförbudslista med namn på killar som den andre absolut inte får hångla med och den här listan är helig för dem båda. Fram till den dag då Ely råkar hångla upp Naomis pojkvän och Naomi kommer på dem.

Efter den här incidenten vägrar Naomi att prata med Ely. Hon upprättar ett schema med tider när de får vistas i trappuppgången respektive hissen för att de ska slippa stöta ihop med varandra. Naomi vill absolut inte ha någonting med sin forne bästis att göra. Och samtidigt saknar hon honom oerhört mycket. För nu inser Naomi att hon i själva verket är förälskad i sin bästa kompis, och att hon trots att Ely är bög och föredrar killar, ändå på nåt sätt trott att det kommer att bli hon och han till slut.

Naomi & Elys kyssförbudlista är skriven av Rachel Cohn och David Levithan och är en humoristiskt skriven berättelse om kärlek, relationer och vänskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar