onsdag 30 november 2011

Snart börjar nedräkningen


Bild från svt.se

Imorgon är det 24 dagar kvar till julafton. Du har väl fått/gjort/köpt/skaffat dig en advenstskalender så att du kan räkna ned dagarna? På svt startar imorgon tv:s julkalender. Tjuvarnas jul heter den och har hämtat inspiration från Charles Dickens miljöer. Handlingen utspelar sig i Stockholm i slutet av 1800-talet och i centrum står ficktjuven Kurre som är medlem i den ökända tjuvligan klappsnapparna. Julen är högsäsong för klappsnapparna men på julaftonsmorgon knackar det plötsligt på Kurres dörr. Utanför står Charlie som påstår sig vara Kurres dotter. Hur ska Kurre kunna kombinera sin nya roll som förälder utan att sumpa tjuvligans verksamhet?

Tjuvarnas jul har premiär på SVT Play torsdagen 1/12 kl 06.00. På Tv visas julkalendern två gånger dagligen på svt1 07.15 samt 18.45. Läs mer om julkalendern på svt HÄR.

På radio kommer man att kunna lyssna på Allt du önskar, vars manus är skrivet av författaren Sara Kadefors. Sara Kadefors har bland anant skrivit boken Sandor/slash/Ida. Du kan lyssna på Allt du önskar dig i P4 1-24 december kl 6.50 och 17.45 på vardagar, och på helger sänds programmet kl 07.50 och 13.03. Givetvis kan man också lyssna på adventskalendern på sverigesradio.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar