måndag 13 mars 2017

Bokattacker vecka 10

Glömde ju lägga upp vilka attacker det var förra veckan så here goes! I årskurs 4-6 fick ni boken Bara för dig på mellanstadiet 12 berättelser! En novellsamling med korta berättelser-perfekt att låna om man vill ha något som är snabbt att läsa. Varje berättelse är nämligen bara några sidor lång.

Årskurs 7 och 8 fick den lättlästa boken Den sista soldaten av Keith Gray. Året är 1922 och syskonen Wade och Jo besöker tivolit som kommit till staden. Lillebror Wade går då in på deras utställning Kuriosa Underverk för att kika på de märkliga ting som finns där... man hävdar att den sista soldaten som dog i första världskriget förstenades i sin skräck och finns där att beskåda. När Wade ser honom blir han skräckslagen han med och han rusar ut ur utställningen. När han den natten vaknar tycker han sig se en soldat stå i dörröppningen och iaktta honom...

Årskurs 9 fick boken Diabolic av S.J. Kincaid, en science fiction som handlar om en värld där man framställer människoliknande varelser som kallas diaboler. De fostras att skydda och älska sin ägare och fungerar som en sorts livvakt åt denne. Nemesis är den diabol som ska skydda senator von Impyreans dotter Sidonia. De två växer upp tillsammans och det finns inget som Nemesis inte skulle göra för Sidonia. När det kommer en dag då Sidonias liv står i fara tar Nemesis hennes plats och hamnar mitt i ett galaktiskt politiskt spel där hon tvingas ljuga, alliera sig och spela rollen som Sidonia utan att avslöja sig. När kejsarens brorson förstår vem hon är då sätts allt på spel och Nemesis måste omvärdera allt, inklusive sig själv. Det ryktas att denna ska bli film!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar