torsdag 16 mars 2017

Bokattacker vecka 11


Årskurs 4-6 får Unge Merlin av Tony Bradman där vi får lära känna Merlin som sedan ska komma att bli en mäktig trollkarl bredvid Kung Arthurs sida. En uppföljare till denna kommer.
Årskurs 7 får den lättlästa boken Skuggflickan som är skriven av Sally Nicholls. Med den lockande inledningen: ”Det här är berättelsen hur jag vid fjorton års ålder mötte en kvinna som känt mig i tjugo år” vill man bara läsa vidare! Om Clare som skickats runt i olika hem sedan hon var sju men som nu hamnat på ett bra ställe, frågan är bara om hon får stanna och vem är den märkliga tjejen hon lär känna egentligen?

Årskurs 8 får Maj Lundgrens bok Om du vill ja oxå som är en häftig djupdykning i vilket klimat tonårstjejer vistas i idag med att ständigt höra till, bli bedömd, att vara otrygg men även den härliga kärleken. Författaren är bara 15 år vilket ger ett äkta språk och sammanhang.
Årskurs 9 får boken Ingenting och allting av Nicola Yoon. Här möter vi en annorlunda handling! 17-åriga Maddy har levt instängd och avskärmad från världen hela sitt lif eftersom hon lider av en sjukdom som göra att minsta lilla bacill kan komma att döda henne. Hennes mamma, som också är hennes läkare skyddar henne febrilt. Ska någon besöka henne måste de genomgå en undersökning, dekontamineras och gå genom en luftsluss innan de får komma in. En dag flyttar en ny kille, Olly, in i huset bredvid och de tar kontakt med varandra över nätet och kärleken är ett faktum. Frågan är nu hur länge Maddy accepterar att leva instängd utan att kunna uppleva världen? Och vad händer om hon går ut?  OBS! Boken kommer strax som film!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar