fredag 13 oktober 2017

Vecka 41 och 42

Just nu är många klasser iväg på olika aktiviteter och jag har mycket inplanerat så denna och nästa vecka fick jag dela upp bokattackerna för att hinna med alla.  Kommer jag inte till er klass denna vecka så ses vi nästa! Dessa böckerna pratar jag om v 41-42:

Bron till Terabithia åk 4-6: Jess känner sig ensam och har ingen nära vän. Han har hårdtränat löpning med målet att vinna en tävling i skolan. En dag flyttar det in nya grannar som har en tjej, Leslie i samma ålder. När hon hamnar i samma klass och ställer upp i springtävlingen tänker han att han inte vill ha med henne att göra… Men det visar sig att hon är spännande och har fantasi-något som lockar honom. De blir snart nära vänner och i skogen i närheten bygger de upp en härlig lek med fantasivärld för bara dem som de kallar Terabitia. Livet leker för Jess och Leslie, ända tills den dagen tragedin slår till… En sorglig men fin berättelse om vänskap!

I den tysta minuten mellan åk 8: 
Torvi är fjorton år och bor med sin mamma i Sverige. Han flyttade hit från Island när han var sex år och hans pappa stannade kvar och slutar höra av sig. Torvi är arg och besviken och känner sig övergiven. När Torvi får ett brev där det står att pappan är död reser han till Island och begravningen. Han träffar sin gamla bästa vän igen och det blir som en resa tillbaka till barndomen. Gamla minnen dyker upp och byns folk berättar om pappan. Ju mer tiden går får han en annan bild av pappan än han haft tidigare… En vacker bok om livet, kärleken, sitt ursprung och att gå från barn till vuxen!

Fifteen love av Peter Barlach åk 9  Denna bok bjuder på både allvar men mycket humor! Tonårskillen John går sista terminen i nian, hänger med kompisar och borde koncentrera sig i skolan men det går inte. Bland annat för att han dagdrömmer, speciellt om Violetta som städar hemma hos dem. Mycket av Johns tid går också åt att planera hur han ska kunna skolka för att
lyckas träffa henne. Hans vilda kompis Gabriel ställer till det genom att gå utanför vad John tycker är ok men kan man göra slut med en kompis? Det är så roligt att följa John i denna träffsäkra bok om en tonårskilles vardag och tankar! Vill man läsa mer om John finns det två tidigare, fristående böcker: ”Inte bara tennis” och ”Dubbelfel”.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar