måndag 23 april 2018

Vecka 17


Glömde lägga ut förra veckans attacker! På grund av tidsbrist blev det attacker till årskurs 4-6 samt till niorna. Årskurs 7-8 får istället besök denna vecka!
4-6 fick boken En annan Albin av Johan Unenge som handlar om Albin som känner sig osynlig både hemma och i skolan. När det en dag är orientering blir han kvarlämnad i skogen av sina klasskamrater och inte heller personalen märker att han inte är tillbaka. När kvällen kommer är Albin hungrig och kall men han hittar i alla fall lite bär att äta. Dagen efter när han hittas blir han lokalkändis och alla ser honom, vill prata och hänga med honom! Han undrar…var det magiska bär han åt?
Årskurs 9 fick boken Flickan från ovan av Alice Sebold. Det är en tuff bok att läsa som inte lämnar någon oberörd. Fjortonåriga Susie Salmon blir iväglockad av sin granne Mr Harvey som tar hennes liv. Susie kommer till det hon kallar sin himmel och ser därifrån hur familj, vänner och hela samhället försöker ta in det som hänt och hur Mr Harvey återkommande skakar av sig poliserna. Det är Susie som berättar sitt öde från sin himmel och läsaren får genom hennes ögon uppleva allt det fina som gör det värt att leva mitt i allt det svåra. Det är trots den hemska händelsen en fin bok om kärlek och vänskap och livet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar