onsdag 6 februari 2019

Bokattacker vecka 5-6


Åk 4 Nyckeln till Hinsides av Albin och Karin Alvtegen
Syskonen Linus och Linnéa ska bo över sommaren i ett märkligt hus med sin mamma. Linnéa är funktionshindrad Linus går på upptäcksfärd i det nya huset ensam. Gömd under en golvplanka hittar han en märklig nyckel. När den visar sig leda till en parallell värld förändras allt för de två syskonen…  

Åk 5 Becca av Petter Lidbeck
Daphne bor på barnhemmet där den hemska Florence styr med järnhand. Hon avskyr Daphne och mobbar henne för den missbildning hon har i ansiktet. När Daphne en dag räddar en man möter hon i honom en vänlig själ. Florence accepterar inte att någon behandlar Daphne bra så frågan är vad händer om hon har chans att bli adopterad?

Åk 6 Min hemliga tvilling av Kersin Lundberg Hahn
Leia undrar hur det skulle vara att ha en tvilling. När hon en dag går ner i föräldrarnas låsta arbetsrum tror hon inte sina ögon. På britsen ligger en exakt kopia av henne själv! Föräldrarna jobbar med Artificiell Intelligens och de har byggt en robot-kopia av Leia. Hon lyckas sätta igång den, roboten börjar lära sig med rasande fart och får namnet Nova. Vad händer när Nova inte nöjer sig med att vara någons kopia?

Åk 7 Inte bara tennis av Peter Barlach
John är en vanlig tonåring med en syster, mamma och pappa. Viktigast i livet är tennisen, skolan och vännerna. En dag ringer hans pappa och ber honom komma hem genast! John blir rädd, springer hem och då rasar allt… Hur tar man sig vidare när någon nära en dör? Vad minns man av en person som är borta?

Åk 8-9 Finns det björkar i Sarajevo? av Christina Lindström
Kevins föräldrar ger honom ansvaret över storebror Charlie när de åker utomlands. Charlies funktionsnedsättning gör att han inte kan ta hand om sig själv men när Kevin erbjuds följa med Hannes, Amanda och Linn till Liseberg kan han han inte tacka nej. Han lämnar Charlie men när han kommer hem är Charlie försvunnen! Vad ska han göra nu? Kan vännerna hjälpa honom? En underbar spännande bok där en tonårings inre tumult är så fint gestaltat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar