torsdag 28 februari 2019

Vecka 9

Denna vecka fick årskurs 4-6 bokattacker och årskurs 7 hade författarbesök. Nästa vecka får årskurs 8-9 också bokattacker!

Åk 4-5 fick möta Åskan i boken med samma namn av Ulf Stark. En humorfylld bok med samma fina stämning som Starks böcker brukar ha. Kompisarna Ulf och Bernt är rädda för gubben Oskarsson som de kallar Åskan. Varje dag brukar Ulfs mamma spela piano och Åskan tjuvlyssnar och njuter av de fina tonerna. Och varje dag går mamman till sitt eget ställe hon kallar Ensamheten dör hon tar det lugnt och njuter. När Ensamheten en dag rasar har hon inget ställe att återhämta sig på och vill inte spela piano längre. För Åskan innebär det att han inte kan njuta av musiken och han blir arg och ännu mera läskig… Hur ska Ulf och Bernt kunna hjälpa till så att mamma blir glad igen och Åskan lugnar ner sig? 

Årskurs 6 fick boken ”Häxan och liljan” av Leif Jacobsen och Mats Lerneby! Boken är fartfylld från första sidan när vi följer syskonen Max och Marie som letar efter sin försvunna barnflicka Amanda som lämnat ett märkligt meddelande och behöver hjälp. Hon verkar jagad och säger att de måste hitta hennes telefon och trycka på den efter instruktioner. När de gör det händer det otroliga - de förflyttas till en annan tid, nämligen 1500-talet och till Florens i Italien! Det går upp för dem att Amanda står anklagad för häxeri och ska brännas på bål. Hur ska de kunna hjälpa henne? Som tur är får de hjälp av Leonardo Da Vinci…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar