onsdag 15 januari 2020

Nytt år-nya bokattacker!

Denna veckas bokattack till årskurs 9 är den väldigt starka boken Allt ska brinna av Sofia Nordin. Jag har läst det mesta hon skrivit men denna är utan tvekan den bästa!

Redan när boken börjar förstår vi att något hemskt har hänt men man vet inte vad eller om det är för sent att rädda. Agnes, som är bokens huvudperson är på väg till vindskyddet som var hennes och bästa kompisen Minnas ställe. Med sig har hon tre flaskor tändvätska och när hon tänder eld på vindskyddet undrar man vad som kan lett fram till denna handling.

Agnes och Minna har varit oskiljaktiga sedan mellanstadiet och med Minna i täten har de protesterat mot diverse orättvisor i skolan och samhället. Minna är alltid otålig, är engagerad och vill förändra, har höga toppar men rasar snabbt och Agnes kämpar för att hänga med i hennes turbulenta mående. Som läsare lider man med Agnes och man förstår hur svårt det kan vara att orka finnas där för en kompis som faktiskt mår dåligt. Priset för Agnes blir högt och frågan är om hon kan hjälpa sin vän innan det är för sent?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar